Bemutatkozunk a gyerekeknek

GINOP projekt

GINOP-5.1.3-16-2017-00041 „Kíváncsi gyümölcs” projekt

  Magyarország Kormányának Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programjának GINOP 5.2.3-16 „a társadalmi célú vállalkozások dinamizálása és stabilizálása – piacképes termékek és szolgáltatások előállításának ösztönzése révén, fenntartható üzleti modell alapján – tartós foglalkoztatási lehetőségek létrehozása érdekében” tárgyú felhívásra a Bugyulófalva Készségfejlesztő Központ Szociális Szövetkezet pályázatot nyújtott be.

GINOP-5.1.3-16-2017-00041 számon elnyert „Kíváncsi gyümölcs” című projekt 99,35%-os intenzitású támogatásban részesült. A Projekt kezdetétől a projekt befejezésig terjedő időszakra megállapított, le nem vonható ÁFA-val számított, maximális elszámolható összköltsége 39 253 360 Ft, azaz harminckilencmilliókétszázötvenháromezer-háromszázhatvan forint.

A projekt befejezésének tervezett dátuma: 2018.12.31. 

A projekt fő céljai:

A jelenleg is működő "Kíváncsiak Klubja" 5-12 éves gyerekek számára készült interaktív természettudományos programcsomag további modulokkal történő bővítése, ezek kidolgozása, valamint a teljes körű program fesztelése.  Kíváncsiak Klubja programunk kicsi kortól orientálja a gyerekeket a természettudományok felé. Erre szükség van, mert az óvodák többségében a matematikai alapismereteken kívül (számolás) kevés figyelmet fordítanak a természettudományokra, másrészt az általános iskola alsó tagozatában mindössze heti egy óra áll rendelkezésre a környezetismeret oktatására. Természettudományos és műszaki területeken óriási munkaerőhiány lépett fel Magyarországon. A jövő mérnökei, kertészei, állatorvosai a jelenlegi pici gyerekek lesznek, akiket a mi programunk orientál ezek felé a szakmák felé. A partneróvodáink igényfelmérése alapján az állatokhoz, növényekhez, valamint az építészethez kapcsolódó természetismereti tudásanyag hiányzik, az általános iskolai visszajelzések alapján a műszaki, kertészeti, állattenyésztési és építészeti vonal fejlesztése indokolt.

A TÉSZ-ekkel való együttműködésre alapozva a gyerekek étkezési szokásainak, különösen a zöldség- és gyümölcs fogyasztási szokásainak a megváltoztatása. Célunk, hogy megismertessük a hazai gyümölcsök fogyasztásának előnyeit, a tanárok, gyerekek gondolkodását és szokásait formáljuk.

A TÉSZ-ek biztosítják az ellenőrzött, kiváló minőségű, kedvező árú gyümölcsöt és azok szállítását az iskolákba és óvodákba, mi pedig nekik szerzünk piacot az óvodákból, valamint a jelenleg az iskolagyümölcs programban nem tag iskolák köréből. A piacszerzés a meglévő kapcsolatrendszerünk segítségével történik, melyért a TÉSZ-ektől közvetítői díjat kapunk. Ezen termékfejlesztés keretében tervezzük az adminisztráció megkönnyítését szolgáló szoftverfejlesztést is.

Egészségnevelési programfejlesztést indítunk el óvodáknak és iskoláknak, melynek üzleti modelljét, marketing és sales modelljét, új kabaláját is a pályázatból tervezzük kifejleszteni. A jelenlegi gyümölcsprogramokban részt vevő TÉSZ-ek jogszabályban előírt kötelessége a szemléletformáló anyagok és tananyagcsomag, munkafüzetek biztosítása a gyümölcsprogramban, valamit egészségnapok tartása is, melyre minket bíznak meg alvállalkozóként.

 

A projekt során 6 új, jelenlegi munkavállalót alkalmazunk, közöttük 3 a munkaerőpiacon hátrányos helyzetű munkavállaló volt, a másik három munkatársunk pedig korábban munkanélküli volt.

Bugyulófalva Szociális Szövetkezet
H-1133 Budapest, Thurzó utca 5. D. ép. 2. em. 19.
Telefonszám: (06 30) 327-4548 www.bugyulo.hu